مهم‌ترین نکاتی که در طراحی گرافیکی سایت باید در نظر بگیریم

مهم‌ترین نکاتی که در طراحی گرافیکی سایت باید در نظر بگیریم

مهم‌ترین نکات در طراحی گرافیکی سایت و اصول به‌کارگیری رنگ، چیدمان، نوشتار، تصاویر و… برای جذب مخاطب در کسب‌وکار آنلاین و درخشیدن در عرصه‌ی طراحی گرافیکی سایت.

یکی از اصول مهم در طراحی سایت، توجه به گرافیک سایت است. برای اینکه وب‌سایت شما بتواند در زمینه‌ی جذب و نگهداری مخاطب به طور موفق عمل کرده و کسب‌وکار آنلاین شما را ارتقا دهد، باید به نکات گرافیکی در طراحی سایت به‌صورت ویژه‌ای توجه شود. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی مهم‌ترین نکات در طراحی گرافیکی سایت بپردازیم.

نکات مهم در طراحی گرافیکی سایت

برای طراحی گرافیکی سایت باید به نکاتی مثل چیدمان، رنگ‌بندی، تصاویر، نوشتار و… توجه کنیم. گرافیک سایت باید به‌گونه‌ای باشد که مخاطب را جذب کرده و مشتاق نگه دارد تا محتوا را تا انتها دنبال کند. یک طراح گرافیک باید قبل از هر چیزی به موضوع سایت واقف باشد. تصاویر، رنگ‌بندی و چیدمان باید متناسب با کارکرد سایت باشد و اصول گرافیکی رعایت شود.

یک محتوای گرافیکی حرفه‌ای می‌تواند امکان جذب مخاطب را تا چندبرابر افزایش دهد. عناصر گرافیکی با اهداف مختلفی در سایت قرار می‌گیرند، برای مثال؛ تصاویر برای فهم راحت موضوعات می‌تواند به کار گرفته شود و نمودارها برای توضیح و ساده‌سازی محتوا کاربرد دارند. به کمک طراحی گرافیک می‌توان به توضیح محتوا، روند تغییرات، چگونگی رخداد پدیده‌ها پرداخت و فهم آنها را آسان‌تر کرد.

محتوای گرافیکی انواع مختلفی دارد و شامل اینفوگرافیک، موشن‌گرافیک، طراحی استیکر، طراحی اسلاید و… است. در ادامه به توضیح اصول رنگ‌بندی، چیدمان، نوشتار و سایزبندی در سایت می‌پردازیم.

اصول استفاده از رنگ در طراحی گرافیک سایت

اصول استفاده از رنگ در طراحی گرافیک سایت

رنگ‌ها انتقال‌دهنده‌ی احساس و مفاهیم هستند و به‌کارگیری صحیح آنها در تاثیرگذاری بر روی مخاطب اهمیت ویژه‌ای دارند. استفاده‌ی صحیح از رنگ‌های متضاد، گرم و سرد، مکمل و… در طراحی سایت حائز اهمیت است.

اشتباهات رایج در استفاده از رنگ‌ها

یکی از اشتباهات رایج در طراحی گرافیکی سایت استفاده‌ی بیش از حد از رنگ‌ها است این کار فضا را شلوغ می‌کند که باید از آن اجتناب کرد. همچنین استفاده‌ی بیش از حد از رنگ‌های گرم و سرد درک مفهوم رنگ‌ها را مشکل می‌کند و مخاطب را سردرگم می‌کند. دقت کنید که برای پس‌زمینه و نوشتار به سراغ رنگ‌های مکمل نروید زیرا مطالعه را برای مخاطب دشوار می‌کند.

معنی و مفهوم رنگ‌ها

روان‌شناسی رنگ‌ها کمک زیادی در به‌کاربردن آنها برای طراحی گرافیکی سایت می‌کند. رنگ قرمز یک رنگ شاد است که در مخاطب حس هیجان ایجاد می‌کند. رنگ آبی حس امنیت و آرامش را در فرد القا می‌کند و به مخاطب حس اطمینان می‌دهد. رنگ سبز در موضوعات مربوط به محیط‌زیست و جهانگردی مورداستفاده قرار می‌گیرد. رنگ زرد نوعی دید مثبت به مخاطب القا می‌کند، سعی کنید از این رنگ کمتر استفاده کنید تا چشم‌ها را اذیت و خسته نکند. رنگ نارنجی حس جنب‌وجوش و اشتیاق را در مخاطب القا می‌کند و در موضوعات مربوط به تجارت، سرگرمی و… به کار می‌رود.

اصول ترکیب رنگ‌ها

توجه به تجربه کاربری و موضوع

چند اصل مختلف برای ترکیب رنگ وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم؛

ترکیب مبتنی بر یک رنگ، ترکیبی است که از یک رنگ پایه و تونالیته (درجه‌های تیره و روشن) آن رنگ در طراحی استفاده می‌کند. متناسب با موضوع می‌توانید از رنگ شاد یا رسمی استفاده کنید.

ترکیب رنگی مکمل، ترکیبی است که از رنگ‌های مقابل هم مثل آبی و قرمز برای طراحی استفاده می‌کند که یک حالت یکنواخت به فضا می‌دهد و برای سایت‌های اداری، علمی و… مناسب است.

توجه به تجربه کاربری و موضوع

UX یا تجربه کاربری به اصولی گفته می‌شود که در طراحی گرافیکی سایت باید از دید کاربر به آن توجه شود. سهولت استفاده از امکانات سایت، انتقال ساده و لذت‌بخش مفاهیم، فضای دلچسب سایت و… از اصولی هستند که در طراحی گرافیکی سایت باید موردتوجه قرار بگیرند.

طراحی تجربه کاربری چند مرحله دارد که ازاین‌قرار است؛ در طراحی سایت کاربر و موضوع دو نکته‌ی اصلی و کلیدی هستند. در ابتدا باید به موضوع احاطه‌ی کامل داشته باشید و به هدف اصلی طراحی سایت توجه کنید. سپس از خصوصیات کاربران و بازدیدکنندگان سایت آگاه شوید. باید خودتان را به‌جای مخاطب بگذارید و از دید او به سایت نگاه کنید و نیازهای مخاطبان را در نظر بگیرید. مرحله‌ی بعد تحلیل اطلاعات و داده‌ها است. باید باتوجه‌به خصوصیات کاربران و موضوع تحلیل کنید که با چه چیدمان و رنگ‌بندی به هدف می‌رسید. مرحله‌ی نهایی طراحی و اجرا است که مرحله‌ی طراحی شامل سه مرحله‌ی ایجاد طرح اولیه، ایجاد طرح بصری وب‌سایت و اضافه‌کردن جزئیات بیشتر به آن است. در مرحله‌ی اجرا باید یکبار دیگر اهداف را بررسی کنید و از دید کاربر به سایت نگاه کنید و کاستی‌های آن را رفع کنید.

اصول سایزبندی در طراحی گرافیک سایت

تصاویری که در سایت استفاده می‌کنید باید تاحدامکان باکیفیت و کم‌حجم باشد. تصاویر با حجم زیاد برای کاربران در بازکردن سایت مشکل ایجاد می‌کنند ولی دقت کنید که از کیفیت تصاویر کاسته نشود. همچنین تصاویری که انتخاب می‌کنید مرتبط با موضوع و در راستای کمک به فهم راحت موضوع و زیبایی سایت باشد.

توجه به اصول نوشتاری

انتخاب فونت مناسب از چالش‌های طراحی گرافیک سایت است. معمولاً سایت‌های مختلف برای استفاده از فونت محدودیت‌هایی را تعیین می‌کنند پس از فونت‌هایی استفاده کنید که به هنگام کد کردن با مشکل مواجه نشوید و درواقع در طراحی فایل PSD حتماً از فونت‌هایی استفاده کنید که در نسخه‌ی HTML قابل پیاده‌سازی باشد و از فونت‌های در دسترس کاربران باشد.

اصول چیدمان در طراحی سایت

برای چیدمان سایت باید به موضوع سایت، نیاز مشتری و کاربر توجه کنید. مشتری می‌تواند یک طرح اولیه و ساده از آنچه که در نظر دارد را به طراح سایت ارائه دهد تا طراح از نظر او در چیدمان آگاه شود سپس به‌عنوان کارشناس در این زمینه به اصلاح طرح اولیه و نزدیک به نظر مشتری بپردازد و طبق تایید نهایی مشتری به چیدمان سایت اقدام کند. در چیدمان سایت نکته‌ای که حائز اهمیت است این است که شما نیاز کاربر و مشتری را در نظر بگیرید و طوری چیدمان را انجام دهید که بیشترین بازدهی را در رسیدن به هدف داشته باشد.

سهولت دسترسی کاربران

توجه داشته باشید که کاربر در نگاه اول باید جذب سایت شود و به‌راحتی به قسمت‌های مختلف سایت، منوها و… دسترسی داشته باشد. اگر گرافیک سایت به‌گونه‌ای باشد که کاربر از امکانات فضا به‌آسانی استفاده نکند باعث ازدست‌دادن مخاطبان می‌شود.

در آخر

طراحی گرافیکی سایت نیاز به اصول و جزئیاتی دارد که باید رعایت شوند. این کار در میزان جذب مخاطب تاثیر زیادی دارد. در طراحی سایت چیدمان، سایزبندی، نوشتار و فونت، رنگ‌بندی و… از اصول قابل‌توجه هستند که میزان توجه کاربران و اشتیاق آنها برای دنبال‌کردن محتوا را در پی دارد. یک طراحی گرافیک حرفه‌ای به کاربران این امکان را می‌دهد که از تمام امکانات سایت استفاده کنند و به‌آسانی مطالب سایت دسترسی پیدا کنند. برای داشتن یک سایت پرمخاطب باید به اصول طراحی گرافیکی و نیاز کاربر و موضوع توجه ویژه‌ای شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *